READING

Laura Călin, V for Vintage: susținem antreprenoria...

Laura Călin, V for Vintage: susținem antreprenoriatul în industriile creative

Weekend-ul acesta, pe 11 și 12 noiembrie, are loc la Grand Hotel du Boulevard, a 19-a ediție a târgului V for Vintage, cel mai mare târg de design contemporan și cultură vintage din România. În preambulul acestei ediții, am discutat cu Laura Călin, creatoarea V for Vintage.

Ce ați pregătit pentru această ediție?

Lucrăm aproape șase luni pentru pregătirea unei ediții V for Vintage. Această ediție este cumva mai specială, pentru că după ce în primăvară ne-am sărbătorit majoratul, la ediția 19 ne-am asumat câteva responsabilități mai serioase privind susținerea antreprenoriatul în industriile creative, pornind de la designerii care participă la târg. Cei mai mulți dintre ei nu se văd ca oameni de afaceri, deși asta sunt sau aspiră să fie. Dincolo de potențialul lor creativ, îi susținem să își dezvolte activitatea pe o structură antreprenorială: să știe să se promoveze, să vândă, să evalueze venituri și cheltuieli, să facă profit. Din punct de vedere creativ, tema pe care designerii selectați au construit colecțiile capsulă este ”Venus as a Boy”, astfel că descoperim o mulțime de piese reinterpretate într-o notă masculină.

Care sunt cele mai importante noutăți ale acestei ediții?

La fiecare V for Vintage sunt multe noutăți și surprize: colecțiile de toamnă-iarnă și colecțiile capsulă dedicate ale celor peste 100 de designeri; colecțiile studenților de la Facultățile de Artă și Design din București, Cluj și Timișoara; bijuterii cu poveste și comori bine păstrate aduse de cei 10 colecționari de vintage autentic; un brunch pregătit de Paul, dar și multe alte bunătăți preparate de partenerii nostri

Antreprenoriatul în domeniul frumosului. Cum ați ales tema ediției și ce înseamnă aceasta?

V for VINTAGE reprezintă de aproape 10 ani un motiv de întâlnire pentru antreprenorii din domeniul frumosului, în ediția din această toamnă ne-am propus să ne susţinem designerii in drumul lor către un antreprenoriat de succes.

Tema ediției #19 este ”Antreprenoriatul în domeniul frumosului”, iar la târg expun tineri designeri care se întâlnesc pentru prima dată cu publicul față în față, precum și designeri a căror activitate ia amploare și se dezvoltă ca un business de succes.

Printre acțiunile realizate de V for VINTAGE pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial al tinerilor talentați din domeniul creativ se numără seria de workshop-uri Designerul ca Antreprenor, realizarea interviurilor Antreprenorii Frumosului, în care sunt împărtășite experiențele unor antreprenori activi în domenii creative conexe modei, precum și consultanță de specialitate și promovare în comunitatea V for VINTAGE.

Trei motive pentru care ați invita pe cineva să treacă weekend-ul ăsta pe la V for Vintage.

Au ocazia să întâlnească 100 designeri, să cumpere piese care le conturează un stil sofisticat și personal, pe care le pot accesoriza cu piese vintage de la 10 colecționari apreciați. Așa cum şi-a obișnuit publicul, V for VINTAGE prezintă şi la această ediţie un spaţiu creativ dedicat Universităților și Facultăților de Artă și Design din București, Cluj și Timișoara. În secţiunea Future Design din cadrul târgului studenții expun colecții dedicate și instalații. Participanții la târg pot descoperi în premieră colecțiile capsulă create de cei 100 designeri special pentru ediția târgului și selectate de juriul ediției (Domnica Mărgescu – Elle România, Andreea Bădală – Murmur și Laura Călin – V for Vintage).

 

 

 

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.