READING

L’Oréal, Chanel și Revlon renunță la talc...

L’Oréal, Chanel și Revlon renunță la talc

Trei dintre cele mai mari companii de cosmetice din lume, L’Oréal, Chanel și Revlon, renunță la folosirea talcului în unele dintre produsele lor, anunță Reuters. Chanel a eliminat talcul din pudra de față pulbere și a renunțat la o pudră de corp pe bază de talc, Revlon a scos talcul din produsele sale, iar L’Oréal caută alternative pentru înlocuirea acestui mineral, a cărui utilizare în scopuri cosmetice a atras numeroase controverse, fiind considerat cu potențial cancerigen.

Decizia celor trei companii vine pe fondul proceselor din SUA și a creșterii îngrijorării consumatorilor cu privire la efectele nocive ale talcului asupra sănătății.

Talcul, care se regăsește în aceeași rocă ca azbestul, o substanță considerată cancerigenă, este folosit la scară largă în industria cosmeticelor.

În SUA, în ultimii ani au avut loc mii de procese, unele dintre acestea contra Johnson & Johnson, companie lider în producția de pudră pentru corp. În mai anul acesta, Johnson & Johnson a anunțat că nu va mai comercializa produsul pe bază de talc Baby Powder în SUA și Canada, decizie luată pe fondul declinului vânzărilor și al reclamelor negative.

Foto: Picjumbo.com

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.