READING

”McQueen“, în programul Bucharest Fashion Film Fes...

”McQueen“, în programul Bucharest Fashion Film Festival

Cea de-a treia ediție a Bucharest Fashion Film Festival are loc între 11 și 14 aprilie, iar unul dintre filmele anunțate în selecția festivaluli este documentarul ”McQueen“ despre revoluționarul designer britanic Alexander McQueen. În cadrul festivalului va fi prezentat și cineconcertul The Inferno Unseen, care îmbină muzica electronică cu imagini până acum nevăzute din arhiva celebrului film neterminat al lui Henri-Georges Clouzot, Inferno (1964).

Documentarul McQueen (2018) oferă o privire personală asupra vieţii și carierei lui Alexander McQueen, în regia lui Ian Bonhote și a lui Peter Ettedgui. Documentarul îmbină interviuri exclusive cu prietenii apropiaţi și cu familia lui McQueen cu imagini de arhivă (și o coloana sonoră semnată de celebrul Michael Nyman).

”Show-urile mele vorbesc despre sex, droguri și rock’n’roll. Vreau să provoace entuziasm și piele de găină. Vreau atacuri de inimă. Vreau ambulanţe”, spunea Alexander McQueen.

În scurta sa carieră, McQueen a colaborat cu Tim Burton și Lady Gaga, a creat costume de scenă pentru David Bowie și a regizat videoclipuri pentru Björk. Documentarul McQueen (2018) este distribuit în România de Atelier de Film în parteneriat cu Argo Art Consulting.

Programul festivalului incluse și o secţiune competiţională, în cadrul căreia sunt premiate cele mai bune filme de modă locale și internaţionale, proiecţii de filme cult cu scenografie și costume spectaculoase și documentare despre personaje marcante din istoria modei, precum și o serie de workshop-uri și mese rotunde.

Festivalul are loc la Cinema Elvire Popesco, Teatrul Odeon, Promenada și Fix | Botanical Bar.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.