READING

Meli Melo: business de 20 de milioane de euro în 2...

Meli Melo: business de 20 de milioane de euro în 2019

Meli Melo a ajuns în prezent la o rețea de 63 de magazine și un business anual de 20 de miloane de euro, iar pe parcursul ultimilor doi ani, prin preluarea lanțului de magazine Bonsai, a intrat și pe nișa decorațiunilor, cu Meli Melo Deco. Am aflat de la Stéphane Dumas ce planuri de business are pe mai departe și cât costă o franciză Meli Melo.

Stéphane Dumas este antreprenor și unul dintre fondatorii brandului Meli Melo. Francez de origine, el locuiește în România din 1994.

Cum ați decis să extindeți businessul și pe piața decorațiunilor?

Am avut mai multe motive să intrăm pe acest segment. În primul rând, experiența pe care eu o aveam în domeniul decorațiunilor în calitate de partener, timp de mai mulți, în lanțul de magazine Bamboo. În al doilea rând, există o legătură între businessul cu decorațiuni și cel cu accesorii. Este tot un business de retail, în centre comerciale, în esență, este același gen de afacere. Nu în ultimul rând, nu exista o competiție reală în această categorie. Toate celelalte branduri care au încercat să se dezvolte pe zona de decorațiuni au eșuat în ultimii 5 ani, așa că am decis să ne încercăm și noi norocul și să dezvoltăm o nouă rețea folosindu-ne de experiența acumulată cu Meli Melo. Așa am ales numele Meli Melo Deco.

Cum merg vânzările pe această nișă și cât reprezintă acestea din totalul încasărilor Meli Melo? 

Este o nouă linie de business și mai avem multe de îmbunătățit, dar suntem încântați că începem să avem rezultate foarte bune. Considerăm că nișa decorațiunilor are potențial de creștere în următorii trei ani. În prezent, încasările din vânzarea de decorațiuni reprezintă 15% din totalul businessului nostru și estimăm că procentul va crește la cel puțin 30-40% din total, în următorii trei ani.

Care este acum dimensiunea businessului Meli Melo? 

La finalul anului 2019 estimăm că vom ajunge la 20 de milioane de euro în toate cele patru piețe pe care activăm: România, Moldova, Bulgaria și Serbia.

Cât din totalul încasărilor provine din vânzările online?

Vânzările online sunt în creștere și ne așteptăm ca în următorii 5 ani să aibă cea mai mare creștere în cadrul businessului nostru. În prezent, reprezintă sub 3% din vânzări și ar trebui să ajugem la cel puțin 10%.

Ați început extinderea în franciză. Ce planuri aveți în această direcție?

Francizarea este un proiect care merge în două direcții. Pe de o parte avem francia națională, în România, pe de altă parte, franciza internațională pentru celelalte piețe pe care acum nu le acoperim în mod direct.

În ceea ce privește francizarea națională, am început în urmă cu un an în Târgu-Jiu și este un real succes. Suntem foarte încântați de vânzări și de colaborarea pe care o avem acolo. Intenționăm să ne extindem în alte 8 orașe unde nu suntem încă prezenți: Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Botoșani, Piatra-Neamț, Deva, Alba-Iulia și Târgoviște.

Cât costă o franciză Meli Melo?

Costurile pentru deschiderea unui magazin Meli Melo variază între 60.000 și 80.000 de euro (TVA inclus) și acestea se pot recupera în 2 ani și jumătate dacă totul merge bine.

Este disponibilă și franciza Meli Melo Deco?  

La momentul acesta nu avem în plan să extindem Meli Melo Deco în franciză. Avem încredere în acest proiect, însă nu suntem pregătiți pentru francizare, în plus investiția într-un magazin Meli Melo Deco ar fi mai mare. Deocamdată, preferăm să ne dezvoltăm propria rețea, ne concentrăm pe orașele mari și ne perfecționăm conceptul de business pe această nișă.

Ce ar trebui să știe cei interesați de preluarea unei francize Meli Melo?  

Că intră într-un parteneriat real. Îl ajutăm să găsească cel mai potrivit spațiu, îl sprijinim cu negocierea contractului de închiriere, pregătirea angajaților și a managerilor de magazin. Vom considera întotdeauna franciza Meli Melo ca parte a grupului și le vom fi aproape ori de câte ori au nevoie.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.