Michael Kors cumpără Jimmy Choo

Michael Kors cumpără producătorul de încălțăminte și accesorii de lux Jimmy Choo contra sumei de aproximativ 1,2 miliarde de dolari. Practic, Michael Kors Holdings Ltd va plăti 230 de cenți pe acțiune pentru brandul londonez, scos la vânzare din aprilie anul acesta.

Pierre Denis rămâne în continuare CEO al Jimmy Choo, companie pe care o conduce din 2012 și care a înregistrat creșteri anuale de 11%.

Co-fondat de  Jimmy Choo, brandul londonez, deținut până acum majoritar de JAB Holding, a devenit celebru în întreaga lume pentru pantofii tip stiletto.

Primul magazin Jimmy Choo a fost deschis în 1997 în Londra. În prezent, brandul se vinde în mari orașe ale lumii: Londra, Paris, New York, Tokyo.

Jimmy Choo a raportat anul trecut vânzări de 364 de milioane de lire sterline (+15%) și un profit operațional de 52,5 milioane de lire sterline.

Designerul Michael Kors a lansat brandul care-i poartă numele în 1981. În prezent, sub brandul Michael Kors sunt produse accesorii, încălțăminte, ceasuri, bijuterii, haine și parfumuri. Magazinele Michael Kors sunt operate fie direct de compania-mamă, fie prin intermediul unor companii partenere în mari orașe ale lumii (New York, Beverly Hills, Chicago, Londra, Milano, Paris, Munchen, Istanbul, Dubai, Seoul, Tokyo și Hong Kong).

Credit foto: Jimmy Choo

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.