Moda, în slujba unei cauze sociale

Moda nu este numai despre tendințe, haine, texturi și culori. Poate fi o oglindă a vremurilor, o formă de exprimare a identității sau un indicator al transformărilor sociale. Mai poate fi și un catalizator pentru o  cauză, pentru a face un bine sau a ajuta pe cineva în nevoie. Despre această latură a modei este vorba în cazul Bucharest Charity Fashion Show, eveniment ce va avea loc pe 29 martie.

Evenimentul este unul caritabil și, la fel ca anul trecut, își propune să adune 100.000 de euro. Cum vor fi folosiți banii și ce noutăți pregătesc organizatorii pentru această ediție? Am aflat de la Cristiana Mateoiu, Director Executiv al Fundației Inovații Sociale Regina Maria, co-organizator al BCFS.

Cristiana Mateiou / Foto: Cristian Șuțu

Cum  a pornit #BCFS?

#BCFS a pornit în 2018 de la inițiativa a trei elevi, aflați în ultimul an de liceu – Ioana Țiriac, Gloria Mureșan și Parsa Kanani. Aceștia au venit către noi și ne-au propus să organizăm împreună un eveniment de fundraising în sprijinul pacienților noștri. A fost surprinzător și provocator în același timp, fiindcă am avut doar două luni la dispoziție. În tot acest timp, cei trei au fost motorul principal al evenimentului, căutând alături de noi sponsori, designeri, voluntari, oameni care să își dorească să se implice activ în cauza pe care o susținem. Astfel, au transformat evenimentul într-un adevărat manifest al implicării tinerilor în cauze sociale.

Bilanțul primei ediții

Scopul primei ediții a fost să strângem fonduri pentru programul ”Ajută o mamă să se ridice din nou’’ al Fundației Inovații Sociale Regina Maria, și … am reușit chiar mai mult decât ne-am putut imagina! Cu ajutorul sumelor donate de către companiile sponosori și participanții individuali, am asigurat continuarea tratamentelor gratuite pentru aproximativ 1200 de femei care sunt paciente ale fundației și pentru care, din păcate, suntem singurul sprijin pe partea medicală. În spatele fiecărei mame din policlinicile noastre sociale stau minim doi copii și o poveste de viață dificilă. Așadar, ajutându-le pe ele să își păstreze sănătatea, ajutăm de fapt o întreagă familie.

Noutățile ediției din 2019

La finalul primei ediții ne-am simțit foarte încurajați de oamenii care au participat la eveniment și care și-au dorit foarte mult să existe o continuare a poveștii. Așa că anul acesta, împreună cu IWA: International Women’s Association of Bucharest, organizăm cea de-a doua ediție a #BCFS. O surpriză este aceea că oferim evenimentului un “flavor” internațional, tema ediției fiind  – Uniting the World in the Spirit of Giving. Așadar, de la designeri români și firme autohtone, până la companii de fashion și corporații cu capital străin, toți își dau mâna atunci când este vorba despre o cauză nobilă. O altă surpriză este aceea că vom avea o paradă de 11 costume tradiționale internaționale, dar și mai important, aș spune, este că fiecare designer român prezent în show va reinterpreta câte un costum specific al unei țări alese printr-un concurs propus tuturor când au decis să ni se alăture în povestea #BCFS. Așadar, 6 designeri – 6 costume reinterpretate scoase la licitație. Paradă de costume. Explozie de culori și energie. Toate pentru o cauză nobilă. Și toate sub bagheta magicei Teo Trandafir, care a acceptat anul acesta să fie MC-ul evenimentului.

Anul acesta ținta este aceeași – 100.000 euro, însă scopul este altul. Ne dorim să deschidem două cabinete stomatologice noi în policlinicile sociale ale fundației. Unul dintre cabinete va fi dedicat copiilor și adulților cu dizabilități, ale căror nevoi sunt diferite față de ale noastre atunci când merg la un stomatolog, iar cel de al doilea va fi dedicat cazurilor complexe de chirurgie. Avem mulți pacienți care se prezintă la noi cu cazuri foarte grave și pe care încercăm să îi ajutam cât de mult putem.

Designerii #BCFS

Atât la prima ediție, cât și la cea de anul acesta am avut parte de ajutorul lui Alin Gălățescu, care este Art Directorul evenimentului și cel căruia i-am încredințat în totalitate responsabilitatea de a alege designerii. Așa că anul acesta avem patru designeri care au participat și la prima ediție – Agnes Toma, Simona Semen, Aleha Toncea și Diana Dianu și doi designeri care participă pentru prima oară la BCFS. Este vorba despre Eli Lăslean și Svetlana Karahan.

Cine poate participa la eveniment și cum se poate implica?

Evenimentul este deschis oricui dorește să participe la un eveniment de fashion și să facă o faptă bună. Orice persoană fizică poate achiziționa un bilet sau mai multe de pe site-ul bcfs.ro. Companiile  pot deveni sponsori ai evenimentului, avem mai multe pachete pregătite de unde acestea pot alege. Detalii aici.

International Women’s Association of Bucharest este co-organizator al evenimentului alături de Fundația Inovații Sociale Regina Maria

Evenimentul are loc pe 29 martie cu începere de la ora 19 la Stejarii Country Club

 

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.