READING

Moncler, pentru primadată în Indicele Dow Jones Su...

Moncler, pentru primadată în Indicele Dow Jones Sustainability

Compania de fashion Moncler a fost inclusă pentru prima dată în Dow Jones Sustainability Indices (DJSI), atât la nivel global, cât și european.

Indicele de sustenabilitate Dow Jones este considerat un etalon în materie de sustenabilitate corporativă la nivel mondial. Acesta clasifică principalele companii sustenabile în funcție de responsabilitatea economică, de mediu și socială, criterii ce sunt analizate de RobecoSAM.

Remo Ruffini, președinte și CEO, Moncler

Câteva dintre măsurile luate de Moncler pentru a fi o companie sustenabilă:

Toată energia folosită în cadrul operațiunilor și magazinelor Moncler din Italia provine din surse regenerabile.

Sediul central al Moncler, centrul de logistică și unitatea de producție au un sistem de management de mediu certificat ISO14001, care oferă în permanență programe de reducere a impactului asupra mediului.

Compania se angajează să devină neutră în ceea ce privește emisiile directe de carbon la nivel mondial până în 2021. Angajamentul Moncler se extinde și asupra producției și identificării de soluții cu impact redus, de la țesături și accesorii realizate cu materiale reciclate, la cele obținute din surse alternative.

Oferă programe de sănătate și inițiative de dezvoltare profesională dedicate tinerelor talente, precum și posibilitatea de a face voluntariat în zilele de lucru.

În cadrul proiectului „Warmly Moncler” pentru UNICEF, aproximativ 25.000 de copii aflați în situații deosebit de vulnerabile, din unele dintre cele mai reci zone din lume, au primit ajutor în ultimii doi ani.

Moncler a semnat recent  inițiativa Fashion Pact, lansată la ultimul summit G7 din Biarritz, la care s-au alăturat peste 30 de companii din sectorul modei și textilelor în sprijinul angajamentului lor de a lupta împotriva schimbărilor climatice, de a proteja oceanele și biodiversitatea.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.