READING

Noi invenții în domeniul protecției UV

Noi invenții în domeniul protecției UV

Cui nu-i place să se bronzeze?  Știm cu toții însă că expunerea prelungită la soare nu este deloc benefică pentru piele, astfel, unul din giganții industriei cosmeticelor face încă un pas în încercarea de a reduce numărul de cazuri de cancer de piele și, la mai bine de 80 de ani de când lansa primul produs comercial de protecție contra radiațiilor solare și un an de la lansarea plasturelui My UV, L’Oréal lansează primul device portabil cu senzori UV, fără baterie. Noul produs, La Roche-Posay UV Sense, a fost prezentat la ediția de anul acesta al CES din Las Vegas și urmează să fie disponibil în ediție limitată în SUA în vara acestui an și, la nivel global, începând din 2019.

Noul UV Sense este atât de mic, cu puțin de 2 mm în grosime și 9 mm în diametru, încât poate fi purtat pe o unghie de la mână, se lipește, rezistă câteva săptămâni și poate fi reaplicat cu un adeziv disponibil în ambalajulul în care se vinde. Dispozitivul funcționează pe baza unei aplicații mobile, atât pentru iOS, cât și pentru Android, aceasta transferă în timp real informațiile referitoare la cât de periculoasă este expunerea la soare prin tehnologia Near Field Communication (NFC). Designul îi aparține lui Yves Béhar, designer, antreprenor și fondator al studioului fuseproject din San Francisco.

Atât UV Sense, cât și My UV Patch au luat naștere într-un într-un laborator de cercetare L’Oréal în parteneriat cu MC10, Inc., un producător de  dispozitive de tip wearable și profesorul John Rogers de la Universitatea Northwestern.

La Roche-Posay UV Sense

În 2016, marca de dermatocosmetice La Roche-Posay din portofoliul L’Oréal a lansat My UV Patch, primul plasture UV care protejează pielea de radiațiile solare.  Din momentul lansării, La Roche-Posay a distribuit în mod gratuit peste un milion de plasturi în 37 de țări și, potrivit studiilor făcute pe consumatori, 34% dintre aceștia au aplicat protecție solară mai frecvent și 37% au încercat să stea mai mult la umbră.

Foto: L’Oréal 

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.