Noi modele Barbie: femeile de carieră

După ce a văzut rezultatele unui studiu care arată că 81% dintre mamele din întreaga lume sunt îngrijorate de modelele la care sunt expuse fiicele lor, Mattel, producătorul celebrelor păpuși Barbie, a decis să lanseze o gamă nouă de păpuși, ”Inspiring Women”, create după altfel de  modele feminine decât cele cu care ne-a obișnuit până acum.

Studiul a fost realizat online, la comanda Mattel, pe un eșantion de 8.000 de mame cu fetițe ce au vârste cuprinse între 0 și 10 ani de compania de cercetare OnePoll, respectând standardele Market Research Society.

Noile Barbie sunt inspirate de trei femei de carieră: Amelia Earhart (prima femeie aviator care a zburat peste Oceanul Atlantic), Frida Kahlo (artistă de origine mexicană) și Katherine Johnson (renumită matematiciană, angajată la NASA, una din protagonistele filmului Hidden Figures). Ulterior, reprezentanții companiei susțin că gamei îi vor fi adăugate mai multe modele.

Compania a extins de asemenea gama Shero, un program lansat în 2015 din ideea de a atrage atenția asupra femeilor care au depășit diverse bariere în domeniul lor de activitate. Parte a acestei colecții, au fost lansate săptămâna aceasta, în contextul Zilei de 8 Martie, 14 noi păpuși Barbie Shero, printre care două inspirate de regizoarea Patty Jenkins și sportiva Chole Kim, care tocmai ce a câștigat o medalie de aur la Jocurile Olimpice de Iarnă de anul acesta de la Pyeongchang. Printre noile modele se numără și Ashley Graham, Model & Body Activist, dar și antreprenoare, designeri, sportive, balerine sau jurnaliste.

Momentan, noile modele sunt disponibile doar pentru pre-comenzi online.

Foto: Mattel.com / Barbie / Mattel 

 

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.