READING

Noi pași spre economia circulară în industria mode...

Noi pași spre economia circulară în industria modei

Mai multe companii din industria modei, cu cifre de afaceri care cumulat reprezintă 7,5% din totalul pieței de fashion la nivel internațional, au semnat un acord pentru accelerarea tranziției către modelul de economie circulară, având ca prim obiectiv creșterea volumului textilelor colectate, reutilizate și reciclate până în 2020.

Acordul semnat a pornit de la inițiativa lansată anul acesta la Copenhagen Fashion Summit, intitulată ”Call to Action for a Circular Fashion System”. Inițiativa aparținând Global Fashion Agenda, este o reacție la actualul model economic linear și nesustenabil din industria modei prin care cantități imense de textile sunt trimise la gropi de gunoi sau sunt incinerate.

Acordul a fost semnat de 64 de companii din industria modei reprezentând 143 de branduri și având o cotă comună de 7,5% din totalul pieței de fashion la nivel global. Printre companii semnatare se numără: adidas, ASOS, Bestseller, Eileen Fisher, Guess, Hugo Boss, Inditex, Lacoste, H&M Group, Kering, Nudie Jeans, Reformation, Target, Tommy Hilfiger și VF Corp. Lista completă a companiilor semnatare, aici.

Industria globală de fashion este estimată la valoarea de 1,5 trilioane de euro, potrivit raportului Pulse of the Fashion Industry, realizat de Boston Consulting Group și Global Fashion Agenda.

Credit foto: I:CO/SOEX.jpg

 

 

 

 

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.