Obiectiv Adidas: doar plastic reciclat

Adidas promite că, până în 2024, va folosi doar plastic reciclat în producția de încălțăminte sport.

De altfel, potrivit oficialilor companiei, producătorul german de echipamente sportive a vândut anul trecut 1 milion de perechi de încălțări sport din gama Ultraboost Uncaged Parley, realizate din plastic reciclat, și din cele 450 de milioane de perechi pe care le va vinde anul acesta în întreaga lume, 5 milioane vor fi confecționate din plastic reciclat. Compania a anunțat și că hainele din colecția de primăvară de anul viitor vor fi realizate în proporție de 41% din poliester reciclat.

Adidas are un parteneriat cu Parley for the Oceans încă din 2016, organizație care colectează deșeuri din plastic aruncate pe plaje și în mări sau oceane.

Brandul german se alătură astfel altor companii care depun eforturi în colectarea și refolosirea plasticului sau în reducerea cantității de plastic. McDonald’s și Starbucks, de pildă, încearcă să reducă consumul de plastic. Starbucks va renunța la folosirea paielor în cafenelele din întreaga lume, iar McDonald’s a anunțat că nu va mai folosi paie din plastic în restaurantele din UK și Irlanda.

La nivel global, producția de plastic a crescut considerabil în ultimii 50 de ani, potrivit cercetărilor în domeniu, până în 2050, vom avea mai mult plastic decât pește în oceanele lumii.

Foto: Adidas 

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.