READING

Parteneriat pentru producția industrială de fibre ...

Parteneriat pentru producția industrială de fibre textile sustenabile

TreeToTextile, proiectul de sustenabilitate lansat de H&M Group, Ikea și antreprenorul Lars Stigsson în 2014 cu scopul de a dezvolta noi tipuri de textile, în mod sustenabil și la costuri atractive, întră în parteneriat cu Stora Enso, business specializat în producția de materiale regenerabile. Stora Enso va susține procesul de industrializare a producției TreeToTextile prin deschiderea unei fabrici pilot în una din unitățile sale de producție.

Cu ajutorul noului nostru partener vom intra în etapa de industrializare. Noul tip de fibră pe care o dezvoltăm este sustenabilă și are un cost de producție scăzut”, declară  Annica Karlsson, Președinte al Boardului TreeToTextile AB.

TreeToTextile folosește materiale forestiere regenerabile și transformă celuloza în fibre textile. Procesul de producție folosește mai puțină energie și mai puține substanțe chimice, ceea ce îl face mai sustenabil și mai eficient în privința costurilor decât producția standard.

Foto: Jonas Aspling

Noua tehnologie a fost testată într-o linie de producție pilot și acum poate fi implementată la nivel industrial în una din unitățile de producție Stora Enso. Inter IKEA și H&M vor folosi noile fibre în realizarea produselor lor, dar obiectivul pe termen lung este ca noul tip de fibre textile să fie comercializat la scară largă în întreaga industrie.

Foto: H&M

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.