READING

Parteneriat strategic între Coty și Burberry

Parteneriat strategic între Coty și Burberry

Coty Inc. a semnat cu Burberry un parteneriat strategic prin care va achiziționa licența globală pentru producerea parfumurilor, cosmeticelor și produselor de îngrijire a pielii din gama Burberry. Acordul va intra în vigoare în ultimul trimestru al acestui an, după ce va primi toate avizele necesare, și implică suma de 130 milioane de lire pentru licența exclusivă pe termen lung, plus 50 de milioane de lire pentru stocuri.

Ca parte a acestui parteneriat strategic, Coty va dezvolta, produce și distribui întreaga gamă de produse Burbery Beauty la nivel global. Burberry Beauty va fi integrată în cadrul diviziei de lux a Coty, lider mondial în domeniul parfumurilor, cu sediul central în Paris. Printre casele de modă pentru care Coty Luxury produce și distribuie parfumuri se numără: Gucci, Marc Jacobs, Hugo Boss, Calvin Klein, Alexander McQueen, Bottega Veneta și Balenciaga. De asemenea, divizia de lux produce cosmetice premium și game de îngrijire a pielii sub mărcile Lancaster și Gucci.

Parfumurile și cosmeticele Burberry vor fi comercializate prin intermediul retailerilor de lux din întreaga lume, precum și în magazinele Burberry și prin canalele digitale ale brandului.

În anul financiar 2015/2016, Burberry Beauty a avut încasări de 203 milioane de lire.

Coty Inc. este unul dintre cei mai mari producători de cosmetice din lume, cu încasări de aproape 9 miliarde de dolari anual. Compania are trei divizii: Coty Consumer Beauty (brandurile COVERGIRL, Max Factor și Rimmel); Coty Luxury (brandurile Calvin Klein, Marc Jacobs, Hugo Boss, Gucci și philosophy) și Coty Professional Beauty (brandurile Wella Professionals, OPI, ghd și Sebastian Professional. Coty deține și 60% din retailerul online Younique. Compania, fondată în 1904, are peste 20.000 de angajați și  produsele sale sunt cândute în peste 130 de țări.

Lansat în 1856, Burberry este un brand de lux britanic. Businessul Burberry este alcătuit în prezent din cinci divizii: Bărbați, Femei, Copii, Accesorii și Cosmetice. Compania are sediul la Londra și este listată la Bursa din Londra

Credit foto: Burberry

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.