READING

Piața de fashion online ar putea depăși 1 miliard ...

Piața de fashion online ar putea depăși 1 miliard de dolari la finalul lui 2021

Piața de fashion online din România ar putea depăși pragul de 1 miliard de dolari până la sfârșitul acestui an, arată un raport lansat de PayU. Raportul analizează cheltuielile efectuate de consumatori în mediul online în 19 țări, de pe cinci continente, pentru patru sectoare de e-commerce unde s-au înregistrat cele mai rapide creșteri: frumusețe și cosmetice, produse digitale, modă și galanterie și educație.

”Nu a fost niciodată un moment mai bun pentru a activa în comerțul online. O serie de factori, precum trecerea accelerată la cumpărăturile online, rata crescută de penetrare a dispozitivelor mobile, nivelul crescut de acces la internet și incluziunea financiară în creștere, determină consumatorii să cumpere online, în timp ce noile reglementări și inovații sporesc, în continuare, securitatea plăților pentru consumatori. Acest context oferă o oportunitate de creștere fără precedent a comerțului online pentru comercianții din întreaga lume. O mare parte din această oportunitate se află și în regiunile geografice în care operăm,” a declarat Mario Shiliashki, CEO, PayU Global Payments.

Piața din România

Într-o perioadă în care pandemia de COVID-19 a produs întreruperi importante în activitățile economice, comerțul online a susținut vânzările pentru comercianți și le-a oferit consumatorilor o importantă alternativă pentru a-și procura produsele esențiale vieții de zi cu zi.

În ultimele luni, cumpărătorii români au avut ocazia să experimenteze din ce în ce mai mult, cât de simplu, rapid și sigur este să achiziționeze online, iar pentru anumite verticale s-a putut observa o creștere considerabil mai mare decât în anii precedenți.

 ”Ne așteptăm ca până la finele lui 2021 bugetul pentru cumpărăturile online în categoria fashion să crească cu 75%, trecând pentru prima dată de 1 miliard de dolari. De asemenea, veniturile vor avea o creștere anuală de 10% în perioada 2021 – 2025, ajungând astfel la un volum de piață de 1,6 miliarde de dolari până la finalul anului 2025”, a completat Elena Gheorghe, Country Manager, PayU România.

Raportul intitulat ”The Next Frontier: cele mai promițătoare piețe pentru liderii emergenți ai comerțului electronic în 2021 și nu numai” poate fi descărcat de aici.

Foto: Pixabay 

 

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.