READING

Povestea începuturilor și sfaturi de frumusețe de ...

Povestea începuturilor și sfaturi de frumusețe de la creatoarea brandului leton Mádara

I-au plăcut dintotdeauna cosmeticele însă, la un moment dat, a făcut o alergie urâtă la unul din ingredientele sintetice. Așa a început să fie atentă la ce scria pe etichetele produselor sale favorite, cum însă nu a putut găsi ceea ce-și dorea – cosmetice naturale, dar care să fie și eficiente și să aibă textura cremelor consacrate, a decis să lanseze propriul brand. O gamă de produse de îngrijire fără parfumuri sintetice sau conservanţi sintetici, fără uleiuri minerale sau alte ingrediente de acest gen. Lotte Tisenkopfa-Iltnere este cea care, împreună cu alte trei femei, Liene Drazniece, Zane Tamane și Paula Tisenkopfa, a pus bazele unuia dintre cele mai apreciate branduri de cosmetice organice din Letonia, Mádara. Iată-i povestea:

Lotte Tisenkopfa-Iltnere, Product Creator, Mádara

Mádara Organic Skincare cuprinde o gamă largă de produse de îngrijire a feței, corpului și părului, produse anti-ageing și produse pentru bebeluși, în total, în jur de 78-80 de produse. Acestea se vând în magazine din 35 de țări ale lumii, precum și online cu livrare peste tot în lume. În România, brandul este disponibil prin MioBio.

Începuturile în industria frumuseții

A devenit pasionată de îngrijirea pielii pe perioada studiilor pe care le-a făcut în Japonia (a studiat business, cultura asiatică și limba japoneză). Multe branduri asiatice sunt pioniere în materie de îngrijire a pielii, așa că putea să petreacă ore întregi în magazinele de cosmetice din Tokyo și să se bucure de acele creme cu textură perfectă. Din păcate, a făcut o alergie din cauza unuia dintre produsele care îi plăcea atât de mult. După ce a citit cu atenție etichetele și a înțeles despre ce era vorba cu acea listă de ingrediente sintetice, și-a trecut pielea pe o dietă integral organică.

Cu 12 ani în urmă, cauta să-și cumpere niște produse organice de îngrijire, însă nu a găsit nimic care să se apropie de eficiența și textura produselor care îi plăceau. Așa a ajuns să-și dorească să creeze produse organice de îngrijire a pielii, supereficiente și puternice, dar care să fie integral naturale și sigure pentru piele. Așa a apărut Mádara.

”Mádara este un brand de produse organice creat de o femeie care, negăsind ceea ce-și dorea, a dezvoltat singură”, a scris Gwyneth Paltrow  pe blogul ei.

Mi-a fost foarte clar că era nevoie să punem bazele propriei fabrici și a propriului laborator care să aibă o abordare diferită față de formulele naturale și să ridice mixarea ingredientelor organice la rang de știință.

Am creat propriul laborator de dezvoltare și de producție și am încheiat parteneriate cu universități și centre de cercetare ca să fim mereu la curent cu inovațiile din industria frumuseții.

Mádara vs. restul brandurilor organice de îngrijire a pielii

Dacă la început, Lotte era fascinată de frumusețea asiatică, odată ce a pornit Mádara și-a dat seama de potențialul imens pe care-l au ingredinetele din zona sa de baștină, aducătoare de ”frumusețe nordică”. De-a lungul a mii de ani, climatul aspru din această parte a lumii a dus la dezvoltarea unor plante cu proprietăți extraordinare, care supraviețuiesc la temperaturi de -40 de grade Celsius, cum sunt, de pildă, mesteacănul a cărui sevă are proprietăți regenerante, fructele de pădure arctice bogate în vitamine, ierburile pline de antioxidanți și semințele bogate în Omega.

În Letonia, medicina naturistă este încă larg răspândită și folosită, letonii fiind pe locul 2 în lume după chinezi în folosirea plantelor medicinale. În copilărie, Lotte obișnuia să culeagă plante medicinale împreună cu bunica sa, de la ea a învățat o mulțime de lucruri despre puterea vindecătoare a plantelor medicinale.

Misiunea noastră în Mádara este să descoperim legendele și leacurile din popor și să scoatem la iveală proprietățile vindecătoare ale plantelor nordice. Cercetându-le și înțelegând cum funcționează și care sunt moleculele de care celulele au cel mai mult nevoie, descoperim ingrediente care reduc ridurile, hidratează și înfrumusețează pielea.

Trucuri de frumusețe de la creatoarea unui brand de cosmetice organice

Ador măștile. Am trei copii mici (un băiat de cinci ani, o fetiță de doi ani și una de o lună) rareori am ocazia să apelez la un tratament profesional Mádara, așa că folosesc din plin măștile acasă. Măștile sunt cele care fac diferența în îngrijirea pielii. Datorită texturii bogate și peliculei măștii, ingredientele pătrund mai adând în piele și efectele se văd mai repede. Dorm cu  masca Mádara SOS Moisture+Radiance Hydro ca să mă trezesc cu pielea hidratată și tonifiată. Dacă petrec o zi în oraș, seara  folosesc mereu masca Detox pentru a elima factorii poluanți din piele. Deseori, folosesc mai multe măști simultan pentru a obține efectul unui tratament la salon și pentru a economisi timp.

Al doilea secret al meu este îngrijirea pielii în straturi pentru a obține strălucirea unei super hidratări: aplic mai întâi în straturi serumul Time Miracle, apoi uleiul de față Superseed Radiant Energy, apoi crema Smart Antioxidant și, la final, moisturizer-ul ușor pigmentat Moonflower. Aștept cinci minute înainte de aplicarea fiecărui strat. Pielea capătă o nuanță nude, energizată și sănătoasă.

Desigur, conducând departamentul de dezvoltare de produse, rafturile din baia mea joacă și rolul unui laborator de testare. Testez pe propria-mi piele mostre, produse și ingrediente aproape zilnic.

Trei tendințe în îngrijirea pielii în 2019

Ciupercile devin ingredientul vedetă în îngrijirea pielii. Nu cred să existe vreo altă substanță de origine naturală la fel de complexă și versatilă precum ciuperca. Numeroasele ingrediente pe care le conține – fenolii, polifenolii, polizaharidele și vitaminele – au proprietăți anti-oxidante, anti-îmbătrânire, de albire a pielii, hidratare și de creștere a părului.

SPF și bronzare fără niciun risc

Sper că trendul SPF nu mai e o noutate, deoarece ar trebui să reprezinte baza oricărei rutine zilnice de îngrijire a pielii, fără nicio excepție! Soarele este cel mai mare agent de îmbătrânire prematură a pielii, așa că produsele cu filtre UV sunt obligatorii și această tendință nu va apune niciodată. Un alt curent pe val este bronzarea fără soare. Produsele pentru o ”falsă bronzare” oferă acea strălucire de după vacanță, în siguranță, cu ingrediente naturale și fără a te expune arsurilor provocate de razele soarelui.

Anti poluarea. Oamenii de știință apreciază că poluarea crește gradul de pigmentare, roșeața pielii și duce la apariția ridurilor și a primelor semne de îmbătrânire a pielii. Cremele pe care le aplicăm pe piele, precum și substanțele de curățare pot reduce cantitatea de particule de pe față sau pot lupta cu factorii de poluare a pielii. Antioxidanții – ei sunt gardienii inflamațiilor nocive, cei care asigură restaurarea nivelurilor de energie și cei care luptă contra radicalilor liberi. Noi am lansat compexul de antioxidanți SMART care luptă continuu și opresc formarea de radicali liberi.

Ambalaje prietenoase cu mediul. Ne bucurăm să observăm că din ce în ce mai mulți clienți sunt tot mai atenți nu numai la ingredientele cremelor, ci și la ambalajul acestora. Ambalajele curate, sustenabile, refolosibile, prietenoase cu mediul, reciclabile, biodegradabile vor fi din ce în ce mai căutate. Anul acesta, am lansat primul nostru ambalaj din bioplastic.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.