READING

Prima ediție a Bucharest Fashion Film Festival

Prima ediție a Bucharest Fashion Film Festival

Între 12 si 14 mai are loc prima ediție a Bucharest Fashion Film Festival, eveniment ce prezintă o selecție variată de scurtmetraje aflate la limita dintre comercial și arthouse, filme cult și documentare, toate având moda ca subiect principal. Organizatorii și-au propus ca, prin intermediul proiecțiilor și discuțiilor, să aducă în prim plan aspecte mai puțin vizibile din culisele industriei de modă. De asemenea, vor fi abordate teme de actualitate precum diversitatea etnică, de gen sau vârstă sau capacitatea uneia dintre cele mai poluante industrii de a deveni sustenabilă.

Festivalul va reuni profesioniști din modă, film și advertising, urmărind să pună bazele unor viitoare colaborări și să susțină producția locală de filme de modă.

Programul BFFF

Vineri, 12 mai, ora 20.00: The First Monday in May (r. ANDREW ROSSI/ documentar/ USA/ 2016/ 90′)

Sâmbată, 13 mai, ora 16.00: Fashion Films Showcase / ora 18.00: Jungle Sisters (r. CHLOE RUTHVEN / documentar/ United Kingdom/ 2015/ 80′) și ora 20.00: Who are You, Polly Maggoo? (r. WILLIAM KLEIN / comedie, drama/ France/ 1966/ 101′)

Duminică, 14 mai – Sesiuni de dezbateri 

12.00: What is Fashion Film? (EN)

13.30: The Business of Fashion

15.00: Despre diversitate în modă

18.00: Fashion Films Showcase

20.00: The Bitter Tears of Petra von Kant (r. REINER WERNER FASSBINDER/ dramă/ West Germany/ 1972/ 124′)

The Bitter Tears of Petra von Kant este regizat de Reiner Werner Fassbinder, unul dintre cei mai apreciați cineaști germani și un observator avid al naturii umane

Who are You, Polly Maggoo?, în regia lui William Klein, fotograf și regizor francez de origine americană, care și-a câștigat celebritatea pe când lucra ca fotograf la Vogue,  renumit pentru abordarea ironică și folosirea unor tehnici fotografice neobișnuite, este o satiră a lumii modei și a exceselor sale, cu referințe subtile la personaje celebre precum Diana Vreeland, redactor șef Vogue în anii ‘60. Filmul prezintă povestea unui top model, descoperit în timp ce aștepta venirea Beatleșilor pe aeroportul Kennedy, care devine obiectul fascinației mediei.

Who are You, Polly Maggoo? / William Klein

Jungle Sisters spune povestea a două surori dintr-un sat indian, Bhanu și Bhuntu, a căror introducere pe piața muncii este supervizată de Orlanda, sora regizoarei Chloe Ruthven. Orlanda lucrează pentru o companie care plasează femeile in fabrici de textile, producătoare pentru giganți precum Gap. În paralel cu povestea acomodării celor două surori cu viața urbană în cadrul inițiativei susținute de guvernul indian, filmul descrie realitatea muncii în fabrică, forțând spectatorul să chestioneze aspecte legate de echitate socială, loialitate sau responsabilitatea corporațiilor.

Temele meselor rotunde

Publicul va putea particpa la trei mese rotunde, care vor avea ca subiect natura și scopul filmul de modă, business-ul în modă și diversitatea în industrie. Pentru a oferi o perspectivă de ansamblu asupra subiectelor dezbătute, invitații provin din domenii complementare, aducând laolaltă designeri, stiliști și fashion editori, specialiști în branding și advertising, curatori.

Invitatul special al festivalului este Shelley Jones, video comissioner pentru platforma video internțională NOWNESS, care va discuta despre potențialul filmului de modă alături de Barna Nemethi, fotograf și regizor, și Anton și Damian Groves, co-fondatori Studioset.

What is Fashion Film?, prima masă rotundă din cadrul festivalului, va aduce în prim plan utilitatea filmului de modă și potențialul acestuia de a schimba modelul industriei, felul în care un film de modă poate modela percepția consumatorului asupra hainelor și resursele necesare producerii unui astfel de film.

Pornind de la controverse recente privind diversitatea etnică sau de vârstă în rândurile modelelor, dezbaterea Despre diversitate în modă își propune să exploreze aspecte ca reprezentarea femeilor în media, cultura obiectificării acestora, impactul standardelor rigide de frumusețe asupra consumatorilor și fluiditatea de gen în câmpul modei.

Discuția The Business of Fashion se va concentra pe nevoile designerilor locali, urmărind traseul unui produs de la schiță la retail, trecând prin dezvoltarea produsului, producție și comercializare.

Festivalul se desfășoară la  Cinema Eforie și The Institute.

Biletele sunt în vânzare aici.

 

 

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.