READING

Prima pastă de dinți Colgate vegană și în tub 100%...

Prima pastă de dinți Colgate vegană și în tub 100% recilabil

Colgate-Palmolive lansează prima pastă de dinți vegană în tub 100% reciclabil. Noul produs se va comercializa în mai multe țări din UE, inclusiv în România. Noua pastă de dinți vegană a fost certificată de The Vegan Society, organizație fondată din 1944 și care din 1990 oferă Vegan Trademark companiilor ale căror produse se califică să primească această certificare.

Pasta de dinți este realizată din ingrediente în proporție de 99,7% naturale și este ambalată în tuburi 100% reciclabile, făcute din polietilenă de mare densitate (HDPE), același tip de material din care se fac și cutiile de lapte sau sticlele de apă.

În mod tradițional, cele mai multe paste de dinți sunt făcute cu glicerină, produs ce are în compoziție și grăsime de origine animală. Noua gamă vegană ”The Smile for Good” folosește glicerină de origine vegetală.

Tuburile clasice de pastă de dinți sunt făcute dintr-un amestec de mai multe straturi de plastic, polimeri și rășini și nu pot fi reciclate, fiind nevoie de mai bine de 500 de ani ca să se descopună, în timp ce noul ambalaj este ușor de reciclat.

Noul tip de ambalaj a fost lansat în premieră pe piața americană în noiembrie anul trecut, iar obiectivul până în 2025 este să fie folosit pentru toate produsele din portofoliu.

Colgate vrea să împărtășească, gratuit, tehnologia pe baza căreia sunt realizate aceste tuburi 100% reciclable și cu competitorii, parte a unei campanii de a înlocui pe scară largă ambalajele din industrie care nu pot fi reciclate.

”Dacă reușim să extindem producția de tuburi reciclabile către toate companiile, vom avea cu toții de câștigat”, declară Noel Wallace, CEO și Președinte al Colgate-Palmolive.

Ambalajele reciclabile reprezintă preocupare în cazul mai multor companii din industria cosmeticelor, în octombrie 2019, L’Oréal, în parteneriat cu producătorul de ambalaje Albéa, a lansat primul tub pentru cosmetice din hârtie. Aceasta urmează să fie produs industrial și să fie lansat oficial pe piață anul acesta.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.