READING

Primii pantofi creați cu ajutorul lumii și oxigenu...

Primii pantofi creați cu ajutorul lumii și oxigenului

Producătorul de încălțăminte, îmbrăcăminte și accesorii sportive adidas a lansat Futurecraft 4D, primul model de pantofi pentru performanță cu talpa creată cu ajutorul luminii și oxigenului.

Pentru realizarea acestor pantofi, adidas s-a asociat cu Carbon și, prin tehnologia Digital Light Synthesis, producătorul german estimează că va scoate pe piață peste 100.000 de perechi până la fârșitul anului 2018.

Digital Light Synthesis este un proces tehnologic, dezvoltat de Carbon, care folosește proiecția digitală a luminii, optică permeabilă la oxigen și rășini lichide programabile pentru a genera produse polimerice durabile și de înaltă performanță.

Carbon este o companie din Silicon Valley care are ca activitate crearea de produse revoluționare prin utilizarea de hardware, software și știința moleculară.

Talpa pantofilor Futurecraft 4D este rezultatul a 17 ani de cercetare a alergării și a devenit realitate printr-un proces digital care a eliminat necesitatea prototipurilor tradiționale sau a matriței.

”Cu Digital Light Synthesis, depășim limitările trecutului și ne aventurăm într-o nouă eră a proiectării și fabricării de produse, posibilă datorită datelor culese de la atleți și a proceselor de fabricație. Prin trasarea acestui nou curs pentru industria noastră, dăm frâu liber creativității – transformăm nu doar ceea ce facem, ci și cum o facem,” explică Eric Liedtke, adidas Group Executive Board Member Responsible For Global Brands.

Peste 5000 de perechi de pantofi Futurecraft 4D vor fi comercializați în sezonul de toamnă / iarnă 2017, urmând lansări noi în sezoanele următoare.

adidas a început explorarea metodelor alternative de producție în 2014, iar în 2015 a lansat Futurecraft 3D Runner, primii pantofi de alergare cu talpă printată 3D.

Credit foto: adidas

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.