READING

Primul motor de căutare dedicat modei sustenabile ...

Primul motor de căutare dedicat modei sustenabile lansat în România

De ziua mediului înconjurător (5 iunie), Glami a lansat primul motor de căutare dedicat modei sustenabile – Glami.eco. Proiectul este lansat ca o continuare a inițiativelor axate pe sustenabilitate pe care, includerea de filtre pentru materiale și modă sustenabilă, un ghid al materialelor, o mai bună evidențiere a mărcilor locale și a poveștilor lor.

Ce trebuie să știe cei care vor să se înscrie în platforma Glami Eco?

Pentru înregistrare, trebuie respectate o serie de criterii: materiale, producție, condiții de muncă, transparență a producției și certificări (de exemplu: certificarea ecologică GOTS, de comerț echitabil, BlueSign).

”Glami este o platformă care reunește 3.000 de magazine online și peste 45 de milioane de vizitatori pe lună în 15 țări, așa că am văzut o ocazie de a promova schimbarea mediului înconjurător într-un mod responsabil. Avem deja peste 250 de branduri sustenabile într-un singur loc, pe Glami.eco și suntem siguri că acesta este doar începutul”, spune Tomáš Hodboď, CEO al Glami.

Moda sustenabilă în România

Consumatorii români sunt interesați să cumpere articole de modă sustenabilă; dar aproape jumătate dintre ei nu știu ce face un articol vestimentar să fie sustenabil.

Jumătate dintre respondenții studiului Glami Fashion (Re)search despre moda sustenabilă consideră că au un comportament sustenabil deoarece cumpără produse de o calitate mai bună.

72% dintre români acordă o atenție deosebită materialelor eco din care sunt fabricate produsele, iar 89% consideră că materialele sunt unul dintre principalii factori din sectorul modei sustenabile și ar dori să afle mai multe despre avantajele și dezavantajele lor. Acesta este motivul pentru care Glami a lansat un ghid dedicat materialelor pentru utilizatori.

Un alt semn că românii sunt dispuși să plătească mai mult și sunt interesați de articole de modă sustenabilă este că sunt, de asemenea, deschiși să plătească mai mult pentru ambalaje biodegradabile – 34% dintre respondenți au răspuns da.

Un top 3 al celor mai populare produse sustenabile include rucsacuri și genți din poliester reciclat, genți din piele vegană și lenjerie și tricouri din bumbac organic. Unele dintre cele mai populare branduri sustenabile disponibile pe www.glami.ro sunt Patagonia, Cream, Ragwear, Armedangels, Kings of Indigo.

Raportul complet Glami despre Sustenabilitate în România, aici.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.