Profil de designer: Bianca Popp

Aduce geometria hainelor la rang de artă și este unul dintre acei designeri care reușește să reinterpreteze trecutul fără să-l nege. Absolventă a Istituto Marangoni Milan, a lucrat la 10corsocomo și de zece ani creează pentru propriul brand, Bianca Popp.

Bianca Popp

Studii în comunicare și un master în semiotica teatrului. Apoi o carieră … în modă.

Înțelegerea rolurilor pe care le jucăm în viață, a măștilor pe care le alegem sau suntem obligați să le purtăm și a semnificațiilor acestor alegeri sunt firul roșu călăuzitor care leagă domeniile care mă interesează. Nu cred că am o carieră în modă. Am început prin a face costume de teatru, apoi am continuat prin a face costume de stradă și de la un punct încolo nu mai am ezitări în a mă autoprezenta designer de haine. Nu am nimic de-a face cu moda și nici nu mi-am dorit asta vreodată.

Un deceniu. Cum a evoluat stilul Bianca Popp?

Am crescut. M-am inspirat din locurile și din culturile în care am trăit, am evoluat ca om și ca femeie și ca designer, dar mi-este foarte greu să descriu asta. Astăzi a venit în showroom o prietenă care se îmbracă de la mine de 10 ani și mi-a spus că pentru ea hainele Bianca Popp sunt la fel, au același spirit ca atunci când am început (și că poate că ar trebui să schimb asta).

Colecția SS2019: Portret de iubită neiubită

Este o colecție de jumătăți inspirată din convingerea mea că este foarte greu să fim întregi, că nu suntem asumați și liberi, că nu suntem noi înșine decât foarte rar, că cei care ne iubesc nu ne văd cum ne vedem noi și nu ne iubesc pentru ce considerăm noi că avem mai valoros, că jucăm roluri și ne facem mai mici ca să încăpem în tiparele celorlalți. Suntem pe jumătate iubite, pe jumătate neiubite. Această scindare am exprimat-o prin jumătăți de haine, purtate aleator, amestecate, inegale.

Cel mai frumos capitol din povestea brandului Bianca Popp, până acum

Cred că în istoria oricărui brand cele mai frumoase sunt momentele de asumare și de recunoaștere, fie că sunt cliente fericite, fie că sunt alți designeri sau experți din industrie. Pentru mine fost o cumpăna să mă întorc în România și faptul că am avut succes m-a convins să rămân și să construiesc un atelier și un showroom care mă reprezintă și în care oamenii se simt bine. Validarea constantă a universului meu vizibil, adică showroomul, este capitolul cel mai frumos din istoria de până acum a brandului.

Provocările antreprenoriatului în modă

Cred că orice industrie producătoare întâmpină aceleași greutăți în România acum. Materiile prime sunt o problemă și forța de muncă calificată cealaltă problemă. Eu am un atelier în care ar mai fi nevoie de niște oameni, dar nu-i găsesc la standardul necesar, așa că îi mai caut. Materiale în cantități mici găsesc ușor, dar dacă sunt de făcut serii mari și avem nevoie de cantități mari și cu continuitate comandăm din Italia, ceea ce încetinește procesul de producție.

În afara shop-ului online, creațiile marca Bianca Popp pot și cumpărate din showroom, unde este și atelierul, într-o fostă fabrică, pe Calea Giulești la numărul 14.

În parteneriat cu V for Vintage, Bianca Popp lansează în weekendul 10 – 11 noiembrie, o mini-colecție, VxBianca Popp. Colecția reunește trench-uri de ploaie și tote bag-uri, care fac din ploaie ”o ocazie de a ne îmbrăca frumos, nu de a ne ascunde”.

Mai multe despre colecție, aici.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.