READING

Renzo Rosso (Diesel) promite un business și mai re...

Renzo Rosso (Diesel) promite un business și mai responsabil față de oameni și mediu

“Am crescut și, de fapt, încă trăiesc la țară, înconjurat de natură, este locul unde mă simt cu adevărat acasă și pe care îl iubesc din adâncul sufletului”, povestește Renzo Rosso, președintele OTB și fondatorul brandului Diesel. ”La momentul actual suntem puși în fața unei provocări vitale, cea mai mare de până acum, pe măsură ce devenim din ce în ce mai conștienți de impactul social, economic și de mediu al industriei modei, iar Diesel este gata să ȋi facă față”.

Renzo Rosso

Acesta este contextul în care Renzo Rosso a anunțat, recent, lansarea strategiei For Responsible Living a brandului. Ce înseamnă asta? Un angajament de a acţiona pentru beneficiul actualei și viitoarelor generații, ce se bazează pe patru piloni-cheie și pe angajamentele denumite Be The Alternative, Stand For The Planet, Celebrate Individuality și Promote Integrity, pe scurt, o strategie de afaceri responsabilă, bazată pe respectul față de oameni și față de mediu.

Diesel a colaborat pentru crearea aceastei strategii cu compania de consultanță şi comunicare privind sustenabilitatea Eco-Age și va fi sprijinit de aceasta și în implementarea planului. Cu ajutorul Eco-Age, Diesel va încerca să închie parteneriate cu organizaţiile locale din toate teritoriile sale de la nivel global, pentru a intensifica impactul asupra comunităților, ca parte integrată din For Responsible Living.

Be the alternative

Diesel se angajează să creeze produse și ambalaje alternative, fabricate responsabil, căutând materiale cu impact scăzut asupra mediului și tehnici inovatoare, și să investească în cercetare și dezvoltare. Se angajează, de asemenea, să colaboreze cu alţi jucători din industrie pentru a găsi soluții mai sustenabile pe parcursul tuturor stadiilor din lanțulvaloric.

Stand for the planet

Se angajează să ia parte la lupta împotriva schimbărilor climatice și la strângerea de fonduri pentru administrarea mediului, prin minimizarea emisiilor noastre de gaze cu efect de seră, reducerea amprentei de apă și creșterea ratelor de reutilizare și reciclare de pe parcursul operațiunilor.

Celebrate individuality

Se angajează să crească și să dezvolte o cultură a sustenabilității în cadrul companiei, onorând drepturile angajaților și diversitatea lor, tratându-i pe toți în mod egal și sprijinindu-i să își dezvolte potențialul, ȋn timp ce promovează un mediu de lucru sigur.

Promote integrity

Se angajează să lucreze pentru a ajunge la cele mai ridicate standarde sociale și de mediu pe parcursul lanțului de aprovizionare, prin îmbunătățirea trasabilității produselor și promovarea practicilor pozitive printre distribuitori.

Nicola Giuggioli, Renzo Rosso, Livia Firth, Andrea Rosso

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.