READING

Schimbări majore în acționariatul Puma

Schimbări majore în acționariatul Puma

Așa cum se anticipa, devine acum oficială retragerea gigatului francez Kering din acționariatul majoritar al brandului german de articole și echipamente sportive Puma. Mai exact, grupul Kering a anunțat că renunță la pachetul majoritar deținut în cadrul Puma pentru a se concentra exclusiv pe dezvoltarea brandurilor sale de lux din domeniul modei, accesoriilor, bijuteriilor și ceasurilor, printre care Gucci, Bottega Veneta, Alexander McQueen sau Balenciaga.

PUMA SE / Headquarters in Herzogenaurach
Foto: RALF ROEDEL / Puma
Veroeffentlichung nur nach vorheriger Vereinbarung!

Pe data de 11 ianuarie 2018, Consiliul Director al grupului Kering a propus în unanimitate redistribuirea către acționari a aproximativ 70% din pachetul de 86,3% de acțiuni deținute acum de grup. La finalizarea tranzacției, Kering ar urma să rămână cu aproximativ 16% din acțiunile Puma, iar celui mai mare acționar al grupului Kering, Artémis SA, ar urma să-i revină aproximativ 29% din acțiuni, devenind astfel acționar direct și pe termen lung al producătorului de articole și echipamente sportive.

Condițiile finale ale tranzacției vor fi supuse votului în cadrul Adunării Generale din data de 26 aprilie 2018.

Puma SE / CEO Björn Gulden bei der Pressekonferenz Quartalszahlen (3.Quartal) in Herzogenaurach
Foto: RALF ROEDEL / Puma
Veroeffentlichung nur nach vorheriger Vereinbarung!

“Suntem foarte mulțumiți de propunerea Kering de a-și reduce pachetul de acțiuni de la Puma. Acest lucru ne va permite să ne continuăm strategia actuală de business care a început deja să dea rezultate bune”, a declarat Bjørn Gulden, CEO, Puma.

Lansat în Germania în 1948, Puma este unul dintre cele mai puternice branduri de articole sportive din lume, cu vânzări de 1,9 miliarde de euro în prima jumătate a anului 2017.

Brandurile deținute de Kering sunt: Gucci, Bottega Veneta, Saint Laurent, Alexander McQueen, Balenciaga, Brioni, Christopher Kane, McQ, Stella McCartney, Tomas Maier, Boucheron, Dodo, Girard-Perregaux, Pomellato, Qeelin și Ulysse Nardin. Divizia de branduri spor & lifestyle a grupului include pe lângă Puma și mărcile Volcom și Cobra. În 2016, grupul a avut încasări de 12,38 de miliarde de euro.

Foto: Puma

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.