Se închide fabrica Rieker din Lugoj

Producătorul de încălțăminte Rieker își închide fabrica din Lugoj, cei aproximativ 700 de angajați urmând să fie disponibilizați. Decizia a fost luată pe fondul lipsei de forță de muncă și a costurilor mari cu utilitățile și cu asigurarea transportului angajaților.

Ne confruntăm cu lipsa forței de muncă calificată în domeniul confecții încălțăminte din cauza absenței școlilor profesionale. Cu toate că numărul actual al angajaților nu depășește 700, rezultă o fluctuație foarte mare, din ce în ce mai accentuată în ultimii ani, circa 40% din angajați fiind noi, ceea ce duce la o scădere a calității produselor. Productivitatea muncii, de asemenea, este în scădere”, precizează reprezentanții companiei.

Compania și-a început activitatea în România în urmă cu 21 se ani și a fost unul dintre cei mai mari angajatori din vestul României. Pe parcursul celor 21 de ani, fabrica din Lugoj a produs peste 47 de milioane de perechi de încălțăminte pentru piața vest-europeană.

La nivel internațional, compania are aproximativ 20.000 de angajați în mai multe țări, printre care Maroc, Slovacia, Tunisia și Vietnam, iar produsele brandului se vând în aproximativ 9.000 de retaileri, în special din Europa.

Foto: Facebook / Rieker

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.