READING

Se retrage, dar nu se pensionează

Se retrage, dar nu se pensionează

Carolina Herrera (79 de ani) renunță la poziția de designer al casei de modă pe care a fondat-o în urmă cu 38 de ani, urmând ca de acum înainte să se ocupe de promovarea brandului din poziția de Global Brand Ambassador. Anunțul a fost făcut în timpul New York Fashion Week, aflată zilele acestea în plină desfășurare. Retragerea din poziția de designer devine oficială după ce, luni, 12 februarie, își va prezenta ultima colecție la Muzeul de Artă Modernă din New York.

Colecția Carolina Herrera Fall 2018 poate fi văzută aici.

Poziția de designer al casei Carolina Herrera va fi preluată de Wes Gordon (31 de ani), cel care pe parcursul ultimului an i-a fost alături în calitate de creative consultant. Gordon și-a început cariera ca stagiar pentru Oscar de la Renta și Tom Ford, iar după absolvirea Central St. Martins, în 2009, a fondat brandul eponim.

Născută în 1939 în Venezuela, Carolina Herrera și-a început cariera de designer de modă în 1980. La scurt timp de la lansare, creațiile sale au atras laude nu numai din partea presei de specialitate, ci și din partea a numeroase personalități, printre care Jacqueline Kennedy-Onassis, care i-a purtat creațiile timp de 12 ani. În 1995, marca a devenit parte a companiei Puig, însă casa de modă a rămas o afacere de familie, căreia i s-au alăturat și cele două fiice ale creatoarei, Carolina Adriana și Patricia Herrera, care au preluat pozițiile de director artistic al diviziei de parfumuri, respectiv cea de Design Director. În 2012, Carolina Herrera a obținut un doctorat onorific din partea Fashion Institute of Technology din New York.

Foto: captură YoutubeSpring-Summer 2016 Show | Carolina Herrera New York 

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.