Se vinde Avon?

Va încerca din nou producătorul de cosmetice Coty să compere Avon? Subiectul este adus în discuție de Global Cosmetics Industry Magazine care citează un articol publicat de Streetinsider.com, potrivit căruia  investitori Avon nemulțumiți de scăderea acțiunilor au cerut companiei să ia în considerare o posibilă vânzare.

Linda Bolton Weiser, analist în cadrul companiei de consultanță financiară DA Davidson, afirmă în cadrul aceluiași articol că potențialul cumpărător ar fi Coty.

Cu șase ani în urmă Coty a ofertat Avon cu suma de 10,7 miliarde de dolari, oferta însă a fost retrasă, după cum precizează Reuters, din cauza faptului că Avon nu a respectat un deadline pentru demararea discuțiilor.

Dacă se confirmă, achiziția ar continua procesul de extindere a businessului Coty din ultima vreme. Coty a finalizat anul trecut procesul de achiziţie a drepturilor exclusive de licenţă la nivel global pentru parfumurile, produsele cosmetice şi de îngrijire a pielii  din portofoliul companiei britanice Burberry. Detalii aici.

Cu o cifră de afaceri anuală de 9 miliarde de dolari, Coty este lider mondial în parfumerie, numărul doi mondial la produsele pentru păr și numărul trei la produsele cosmetice. În cadrul Coty operează trei divizii: Coty Consumer Beauty (cosmetice, produse de styling și păr, parfumuri și produse de îngrijire a corpului: CoverGirl, Max Factor și Rimmel); Coty Luxury (parfumuri de lux și produse de îngrijire a pielii, cu branduri precum Calvin Klein, Marc Jacobs, Hugo Boss, Gucci și philosophy); Coty Professional Beauty (Wella Professionals, Sebastian Professional, OPI și ghd).

Coty are aproximativ 20.000 de angajați la nivel global, iar produsele companiei sunt vândute în peste 150 de țări

Produsele Avon ajung în întreaga lume prin intermediul a aproape 6 milioane de reprezentanți de vânzări independenți. De la începutul lunii aprilie,  Avon va trece printr-o schimbare de management odată cu încheirea la 31 martie a mandatului deținut de Sheri McCoy pe parcursul ultimilor cinci ani.

Credit foto: Pixabay.com 

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.