READING

Seva: prima aplicație inteligentă pentru donații d...

Seva: prima aplicație inteligentă pentru donații de haine și încălțăminte

Retailerul Miniprix lansează Seva, prima aplicație pentru donații de haine și încălțăminte ce folosește tehnologia blockchain.

Aplicația conectează donatori, curieri, instituții de asistență socială și beneficiari. În primă fază, aceasta va putea fi utilizată de 100 de utilizatori selectați, iar din toamnă va putea fi accesată de cât mai mulți oameni. Unul dintre primii donatori care participă la această lansare este chiar Ambasada Marii Britanii la București. Echipa ambasadei și-a unit eforturile pentru a livra un număr semnificativ de donații în sprijinul misiunii proiectului Seva.

Momentan, donațiile pot fi făcute doar pe baza unei comenzi pe Miniprix.ro, deoarece pot fi preluate de curierii care livrează comanda, pe viitor, Seva își propune să devină un serviciu independent și să contribuie la cât mai multe donații naționale și internaționale.

Proiectul a fost dezvoltat împreună cu SupplyBlockchain și în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău.

Inițiativa apare în contextul în care industria modei produce mai multe haine decât se consumă, iar oamenii cumpără adesea mai mult decât poartă. De aceea, hainele se aruncă sau sunt donate necontrolat, fără garanția că ceea ce se donează ajunge cu adevărat unde e nevoie.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.