READING

Sticle din plastic 100% reciclat pentru Dove

Sticle din plastic 100% reciclat pentru Dove

Dove promite, ca până în 2025, să reducă deșeurile de plastic și să economisească anual peste 20.500 tone de plastic virgin. De asemenea, brandul testează un nou format de ambalaj reutilizabil de deodorant, pentru a reduce în mod radical cantitatea de plastic utilizată.

La nivel global, începând de anul viitor, compania va elimina plasticul din ambalajul săpunului cremă 2 în 1 și își va continua să înlocuiască învelișul de plastic al săpunurilor-cremă de tip multipack cu un nou material, fără plastic în componență.

Compania va lansa sticle de produs din plastic 100% reciclat acolo unde este fezabil din punct de vedere tehnic până la sfârșitul anului 2019, în America de Nord și în Europa pentru toate gamele (Dove, Dove Men+Care și Baby Dove)3. De asemenea, Dove continuă să cerceteze noi soluții acolo unde utilizarea plasticului reciclat nu este posibilă din punct de vedere tehnic, inclusiv pentru capace și pompe.

În UE, sticlele Dove produse prin tehnologia MuCell vor ajunge la un conținut de 97% plastic reciclat până la finalul anului. Săpunul lichid, produs prin tehnologia MuCell, va ajunge la un conținut de 97% plastic reciclat, însă implementarea a fost amânată pentru trimestrul al treilea al anului 2020, în condițiile în care nu există suficient de multă polipropilenă reciclată de calitate disponibilă pe piață care să permită atingerea unui procent de 100%.

Recipientele de săpun lichid și self foaming din America de Nord vor conține 78% plastic reciclat și sunt cercetare în continuare noi opțiuni pentru a atinge un procent de 100%.

Dove va investi în dezvoltarea tehnologiei care stă la baza recipientelor refolosibile din oțel inoxidabil pentru antiperspirantele solide: minim. Această tehnologie permite diminuarea deșeurilor printr-o reducere radicală a cantității de plastic utilizate. Data lansării nu este confirmată încă, dar s-au făcut deja pași importanți în această direcție. Conceptul minim va fi lansat ca parte din platforma LOOP, un sistem de cumpărături unic, cu acces direct din partea utilizatorilor și cu poluare minimă.

Recipientele deodorantelor sunt produse în principal din polipropilenă. În prezent, nu există suficient de multă polipropilenă reciclată de calitate disponibilă pe piață care să permită atingerea unui procent de 100%. Drept urmare, compania a inclus cât mai mult plastic reciclat cu putință, fără ca funcționalitatea ambalajului să fie afectată. Ponderea plasticului reciclat din componență diferă în funcție de structura (ex. stick versus roll-on) și culoarea ambalajului.

Anumite tipuri de sticle colorate din gama de îngrijire a părului din UE și America de Nord pentru care nu există încă soluții tehnice, dar cercetăm metode prin care am putea genera rezultate similare.

În prezent, Dove evaluează soluțiile pentru a înlocui capacele și pompele existente cu materiale 100% reciclate, aflându-se deja în a doua etapă a inițativei. În momentul de față, angajamentul pentru utilizarea plasticului 100% reciclat se referă la sticla propriu-zisă.

Inițiativele prin care Dove contribuie la îndeplinirea angajamentelor anunțate de Unilever în privința materialelor plastice:

  • Să reducă la jumătate utilizarea plasticului virgin, prin eliminarea a peste 100.000 de tone de ambalaje din plastic și prin accelerarea utilizării a celor din plastic reciclat
  • Să colecteze și să proceseze mai multe ambalaje din plastic decât cele pe care le vinde

 

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.