READING

Studiu: shoppingul online de modă

Studiu: shoppingul online de modă

Peste 90% dintre cei care fac cumpărături online, achiziționează articole vestimentare cel puțin o dată pe lună, arată o cercetare realizată de retailerul online Answear.ro și compania ce cercetare iSense Solutions. Dintre aceștia, adevărații pasionați de modă ajung să comande chiar și de șase ori în 30 de zile.

Potrivit Ralucăi Radu, Country Manager, Answear România, segmentul de fashion online înregistrează una dintre cele mai rapide creșteri din e-commerce-ul local, de aproximativ 50% în fiecare an.

Pantofii sport sau eleganți sunt articolele vestimentare preferate de 71% dintre cumpărători, în timp ce 49% dintre aceștia optează în primul rând pentru rochii sau genți și rucsacuri.

Sumele cheltuite de români pe site-urile de modă variază între 101 lei pentru o pereche de pantaloni și 257 lei pentru o pereche de pantofi. În medie, o rochie comandată online ajunge să coste cel mult 215 lei, iar o geantă cel puțin 124 lei.

Principala sursă de informare a cumpărătorilor din mediul online este tot spațiul virtual. Astfel, 68% dintre aceștia apelează la motoarele de căutare pentru a găsi informații despre magazinele online pe care le vizitează și ofertele acestora, în timp ce 54% dintre ei merg pe recomandările primite din partea prietenilor și a cunoștințelor. Aproape tot la fel de mulți, respectiv 51% dintre cumpărători, se informează apelând la canalele de Social Media. Domnii preferă să se informeze și de la emisiunile TV, cu o medie de 24% față de 11% în cazul doamnelor.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 604 respondenți din mediul urban, majoritar femei, cu vârste curpinse între 25 și 40 ani. Cei mai mulți dintre aceștia au studii universitare (59%) și un venit mediu lunar de aproximativ 3.600 lei. 72% dintre respondenți sunt căsătoriți sau locuiesc împreună cu persoana iubită, având în medie un singur copil.

Answear este un magazin online lansat în Polonia în urmă cu 7 ani, cu prezență acum pe țări precum Cehia, Ungaria și Slovacia. În România, Answear.ro oferă peste 300 de branduri de haine, încălțăminte și accesorii ale unor branduri precum Tommy Hilfiger, Pepe Jeans, Diesel, US Polo, Guess, Trussardi, Calvin Klein sau Michael Kors, DKNY și New Balance.

Credit foto: Fabian Irsara / Unsplash

 

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.