Studiu: Starea industriei de modă

The Global Fashion Agenda (GFA), organizatorul Copenhagen Fashion Summit, în parteneriat cu The Boston Consulting Group (BCG), a lansat, în luna mai a acestui an, prima ediție a unui raport gobal dedicat industriei de modă – Pulse of the Fashion Industry.

Câteva concluzii ale raportului:

GFA și BCG estimează că până în 2030 vânzările de îmbrăcăminte și încălțăminte vor crește cu 63% de la 62 de milioane de tone până la 102 milioane de tone, echivalentul a 500 de miliarde de tricouri. La un asemenea ritm de creștere, autorii raportului trag un semnal de alarmă, subliniind nevoia ca jucătorii din industria modei să ia măsuri substanțiale pentru reducerea impactului asupra mediului.

Raportul analizează consumul de apă (estimat să crească cu 50% până în 2030), emisiile de CO2, substanțele chimice, managementul deșeurilor (cantitatea de deșeuri din industria modei va crește cu 60% până în 2030, iar în prezent, numai 20% dintre produse sunt reciclate), precum și problema salariilor – în țările cu cea mai mare producție de textile din lume, precum India, jumătate dintre muncitori nu sunt plătiți nici măcar cu salariul minim pe economie la nivel mondial.

Pulse Score= 32

Potrivit raportului, scorul de sustenabilitate în industria de fashion este de doar 32 de puncte dintr-un maximum de 100. Brandurile de fast-fashion sunt cele mai mari poluatoare din industrie, însă sunt și cele care fac cele mai mari progrese, arată raportul, spre deosebire de brandurile de dimensiuni mici sau medii – care reprezintă jumătate din piață și care fac foarte puține eforturi pentru a-și reduce impactul asupra mediului.

”Pulse Score” a rezulat din analizarea mai multor factori, precum: consumul de apă, emisiile de CO2, folosirea substanțelor chimice, managementul deșeurilor, reciclarea, piața muncii, siguranța și sănătate muncii, etica și impactul asupra comunităților.

Pulse of the Fashion Industry se bazează pe o cercetare efectuată pe un eșantion alcătuit din peste 90 de manageri cu experiență pe zona de sustenabilitate în industria modei, precum și pe baza Indexului Higg, realizat de Sustainable Apparel Coalition.

Raportul integral poate fi descărcat de aici.

Credit foto: Pexels 

 

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.