READING

Tehnologie inovatoare pentru reducerea consumului ...

Tehnologie inovatoare pentru reducerea consumului de apă, prezentată de L’Oréal la CES 2021

L’Oréal a prezentat în cadrul ediției de anul acesta a Consumer Electronics Show (CES) L’Oréal Water Saver, o tehnologie pentru îngrijirea sustenabilă a părului în saloanele de coafură și acasă, dezvoltată împreună cu compania elvețiană Gjosa.

Tehnologia reduce consumul de apă cu până la 80%

Produsele de îngrijire a părului din brandurile L’Oréal Professionnel și Kérastase, special concepute și micronizate, sunt direct încorporate în fluxul de apă. Astfel, L’Oréal Water Saver generează picături de 10 ori mai mici, pentru o absorbție mai bună și o clătire mai rapidă.

Noua tehnologie este inspirată de principiul de fracționare utilizat în motoarele rachetelor. Picăturile de apă se ciocnesc una de alta conform unei direcții definite și unei distribuții uniforme. Acest fapt le reduce dimensiunea și le mărește viteza, asigurându-i astfel fiecărei picături de apă cea mai bună utilizare în procesul șamponării părului, facilitând în același timp clătirea șampoanelor, balsamurilor și a altor produse de îngrijire.

Dispozitivul L’Oréal Water Saver consumă doi litri de apă pe minut, față de standardul de uz casnic de opt litri, fără diferențe semnificative de presiune.

Un tablou de bord și raportarea impactului

Datele privind economisirea apei și a costurilor sunt monitorizate într-un tablou de bord însoțitor, care le furnizează proprietarilor saloanelor un istoric al tratamentelor utilizate, în plus față de monitorizarea reducerii consumului de apă, a energiei și a costurilor.

Dispozitivul L’Oréal Water Saver este deja disponibil în saloane L’Oréal din New York și Paris; lansarea globală va avea loc în perioada 2021 – 2022. Este estimat ca în următorii câțiva ani L’Oréal Water Saver să fie disponibil în mii de saloane, rezultând economii de apă remarcabile de până la aproape patru miliarde de litri de apă pe an. Un dispozitiv destinat uzului casnic va fi lansat ulterior.

Alte lansări L’Oréal la CES 2021

L’Oréal a anunțat debutul comercializării tehnologiei Perso, un gadget bazat pe inteligență artificială, considerat cea mai bună inovație în personalizarea frumuseții de acasă.

L’Oréal a lansat Yves Saint Laurent Rouge Sur Mesure Powered by Perso, primul  dispozitiv de acest fel, care permite personalizarea rujurilor de acasă. Dispozitivul elegant, alimentat de inteligență artificială și dezvoltat de L’Oréal Technology Incubator, folosește cartușele de culoare iconice ale brandului – roșu, nud, portocaliu sau fucsia.

Utilizatorii dispozitivului Perso pot crea mii de nuanțe personalizate ale rujului YSL Velvet Cream Matte Finish, printr-o singură atingere. Pentru început, o ediție limitată a dispozitivului revoluționar va fi disponibilă în Statele Unite ale Americii, la prețul de 299 de dolari, prin înregistrare aici, cu livrare la începutul primăverii 2021.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.