READING

Tranzacție: LVMH preia integral Christian Dior

Tranzacție: LVMH preia integral Christian Dior

LVMH a anunțat că intenționează să integreze complet brandul Christian Dior în cadrul grupului. Tranzacția se va face ca parte a unui acord strategic de consolidare a diviziei de fashion și marochinărie.

În prima parte a acestui proces, Grupul Arnault a înaintat o ofertă de cumpărare a celor 26% dintre acțiunile Christian Dior pe care nu le deține încă, pornind de la suma de 172 de euro per acțiune, bani cash, și 0,192 acțiuni din Hermès International pentru fiecare acțiune Christian Dior.

A doua parte va consta în cumpărarea  Christian Dior Couture de la Christian Dior contra sumei de 6,5 miliarde de euro.

Christian Dior Ready to Wear Show Toamnă – Iarnă 2017 / 2018

Christian Dior Couture a fost fondată în urmă cu 70 de ani și este în prezent unul dintre cele mai prestigioase mărci de lux din lume. Creațiile casei sunt vândute prin rețeaua de 198 de magazine pe care le deține în întreaga lume.

Veniturile Christian Dior s-au dublat în ultimii cinci ani, de asemenea profitabilitatea  companiei s-a îmbunătățit pe parcursul acestui interval de timp. La data de 31 martie, Christian Dior a raporta încasări anuale de 2 miliarde de euro și un profit de 270 de milioane de euro.

Acest proiect este extrem de important pentru grup. Tranzacțiile anunțate ne vor permite să simplificăm structurile, îndelung cerute de piață, și ne vor ajuta să consolidăm diviziile de fashion și marochinărie ale LVMH”, a declarat Bernard Arnault, președinte și CEO al grupului Arnault.

Ca umare a acestor tranzații, brandul Dior va fi reunit sub aceeași umbrelă, creându-se astfel noi oportunități de colaborare între Christian Dior Couture și divizia de parfumuri Christian Dior, care este deja deținută de grupul LVMH.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.