Unilever va avea un nou CEO

Paul Polman, CEO-ul Unilever pe parcursul ultimilor 10 ani, se pensionează, funcția lui urmând să fie preluată de la 1 ianuarie 2019 de Alan Jope, actualmente președinte al diviziei de Beauty & Personal Care. Polman îl va asista în preluarea prerogativelor în prima jumătate a anului viitor.

Cine este noul CEO?

Alan Jope, 54 de ani, conduce divizia de Beauty & Personal Care, cea mai mare divizie din cadrul Unilever, din 2014, și ocupă poziții de top management în companie din 2011. A coordonat dezvoltarea businessului Unilever atât pe piețe emergente, cât și pe piețe mature, a condus operațiunile companiei în Asia de Nord timp de patru ani, a fost președinte pentru Unilever Rusia, Africa și Orientul Mijlociu și a lucrat mai bine de un deceniu în diziviile de Foond, Home Care și Personal Care din Unilever.  S-a alăturat companiei în 1985 pe o poziție de intern în departamentul de marketing.

Are licență în Comerț la Universitatea din Edinburgh, Scoția și este absolvent al unui program de management la Harvard Business School în 2001.

Este căsătorit și are trei copii.

Foto: Unilever

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.