READING

Vânzări anuale de 34,4 miliarde de dolari 

Vânzări anuale de 34,4 miliarde de dolari 

NIKE Inc. și-a anunțat rezultatele pentru anul financiar încheiat la data de 31 mai 2017. Astfel, compania a încheiat anul fiscal cu suma 34,4 miliarde de dolari, în creștere cu 6%, respectiv 8% fără fluctuațiile monedelor locale. Încasările exclusiv de pe urma brandului Nike au fost de  32,2 miliarde de dolari (+8%), din care cea mai mare parte a sumei provine din vânzările de încălțăminte (peste 21 de miliarde de dolari) și îmbrăcăminte (aproximativ 9 miliarde de dolari). Vânzările de echipamente sportive Nike aduc companiei încasări de aproximativ 1,5 miliarde de dolari.

Cele mai mari încasări au fost obținute pe piața nord americană (15, 2 miliarde de dolari), urmate de Europa de Vest  (6,2 miliarde de dolari), China, Hong-Kong, Macau și Taiwan (4,2 miliarde de dolari), piețe emergente (3,9 miliarde de dolari), Europa Centrală și de Est (1,4 miliarde de dolari) și Japonia (1 miliard de dolari).

În Europa Centrală și de Est, vânzările de încălțăminte Nike au fost de 927 de milioane de dolari, în creștere cu 5% față de anul fiscal anterior (+9% fără fluctuațiile monedelor locale). Încasăriel din comercializarea de îmbrăcăminte au fost de 941 milioane de dolar, iar din echipamente sportive au totalizat 89 de milioane de dolari.

Încasările din vânzările brandului Converse au fost de 2 miliarde de dolari (+6%)

Profitul brut la finalul celor 12 luni a fost de 15,3 miliarde de dolari (+2%).

Credit foto: Nike

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.