READING

Vânzările H&M au revenit la nivelul de dinain...

Vânzările H&M au revenit la nivelul de dinainte de pandemie

H&M și-a anunțat rezultatele financiare pentru trimestrul patru, precum și pentru întreg anul fiscal încheiat la data de 30 noiembrie 2021. Grupul suedez anunță o revenire a vânzărilor la nivelul de dinainte de pandemie și mizează pe dublarea acestora până în 2030, în timp ce va reduce la jumătate amprenta de carbon. 

“Am încheiat anul în forță, cu vânzări la nivelul celor de dinainte de pandemie și cu o profitabilitate mai bună decât  în ultimii ani”, a spus Helena Helmersson, CEO, H&M Group.

Vânzările nete ale ultimului trimestru au crescut cu 11%, în monede locale, și cu 8% în SEK până la suma de 5,4 miliarde euro (56,8 miliarde SEK).  Profitul brut a crescut cu 14% (31,3 miliarde SEK).

Vânzările anuale în monede locale au crescut cu 12%, ajungând la suma de 18,9 miliarde de euro, și doar cu 6% la calculul făcut în coronae suedeze (198,967 miliarde SEK)

Cât privește vânzările din perioada 1 decembrie 2021 – 31 ianuarie 2022, grupul estimează o creștere cu 20% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru 2022, H&M are în plan să intre pe șase noi piețe: Ecuador, Kosovo și Macedonia de Nord, în mod direct, și în franciză în Costa Rica, Guatemala și Cambodgia. De asemenea, retailerul va continua extinderea online în Belarus, Columbia, Kazakhstan, Peru și Ucraina.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.