READING

Vânzările Inditex depășesc 12 miliarde de euro în ...

Vânzările Inditex depășesc 12 miliarde de euro în prima jumătate a anului

Inditex, grupul spaniol care deține branduri precum Zara, Berska, Stradivarius sau Massimo Dutti, a anunțat, pentru prima jumătate a acestui an, creșteri nete ale vânzărilor cu 3%, respectiv 8% în monede locale.

Vânzările nete au depășit pentru prima dată în istoria grupului pragul de 12 miliarde de euro, în primul semestru, iar profitul net a fost de 1,4 miliarde de euro, cu 3% mai mult decât în acceași perioadă a anului trecut.

Grupul spaniol deține 7.422 de magazine în 96 de țări și în 49 dintre acestea vânzările offline și online sunt complet integrate. De altfel, reprezentații companiei au anunțat, recent, că Inditex va lansa vânzările online la nivel global pentru toate brandurile din portofoliu până 2020.

„Până în 2020 Inditex va fi o companie complet integrată, pe deplin eficientă din punct de vedere ecologic și complet digitală”, declară Pablo Isla, CEO și Președinte, Inditex.

Grupul continuă să investească în modernizarea și tehnologizarea centrelor logistice. În august, a inaugurat un nou centru logistic întins pe o suprafață de 90.000 mp în  A Laracha (A Coruña, Spania), dedicat aprovizionării fabricilor cu materii prime. În mai, sediul central al companiei din A Coruña a fost extins cu 80.000 mp.

Foto: Inditex

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.