READING

Vogue se lansează în Cehia și Slovacia

Vogue se lansează în Cehia și Slovacia

La scurt timp după lansarea oficială pe piața poloneză, Vogue continuă extinderea în Europa Centrală și de Est, noile destinații de anul acesta sunt Cehia și Slovacia.

Jonathan Newhouse, Președinte și CEO al Condé Nast, a anunțat lansarea în print și online a ediției Vogue Cehia și Slovacia, în parteneriat cu V24 Media, compania pragheză care a preluat licența celebrei reviste. Noua ediție locală, a 24-a din lume, va fi lansată în august anul acesta și va debuta cu celebrul ”September Issue”.

De dezvoltarea brandului se vor ocupa co-fondatorii V24 Media, Michaela Seewald și Fabrice Biundo.

Michaela Seewald este acționar majoritar al companiei V24 Media și are o vastă experiență managerială și antreprenorială.

Este co-fondatoare a unei platforme de marketing care ajută artișii și designerii să acceseze piețe emergente, de asemenea, a co-fondat firma de avocatură SV Law din Praga, specializată în consultanță în materie de proprietate intelectuală pentru companii din media, modă și tehnologie. Este absolventă a Charles University School of Law din Praga și a Universității din Zurich și are un doctorat în drept.

Fabrice Biundo are o experiență de peste 25 de ani pe piața de media din Cehia. În 1994, a făcut parte din echipa care a lansat prima revistă de modă din Europa Centrală și de Est, ELLE, sub licența Hachette Filipacchi. Este cel care a creat și a condus timp de 12 ani Lagardère Advertising, cea mai mare platformă de vânzare de media din Cehia, cu un portofoliu alcătuit din peste 20 de reviste și multe website-uri de lifestyle. După ce Hubert Burda Media a cumpărat Lagardère, a preluat funcția de director pentru proiecte internaționale în cadrul Burda. După 20 de ani în corporații, a lansat propria agenție de creație AGENCY.

Primul număr al Vogue Polonia, editat de compania de media Visteria, cea care a preluat anul trecut licența de la Condé Nast, a fost lansat la mijlocul lunii februarie anul acesta. Lansarea pe piața poloneză are loc 20 de ani de când Condé Nast International lansa prima ediție în Europa de Est – Vogue Rusia în 1998. Ulterior, conglomeratul media a mai intrat doar pe piața ucraineană prin lansarea unei ediții locale în 2013.

Coperta primului număr al ediției poloneze a fost realizată de fotograful Jürgen Teller și a stîrnit deja mai multe controverse. Mai multe detalii, aici.

Tirajul primului număr în Polonia a fost de 160.000 de exemplare.

Din culisele primei coperte Vogue Polonia

Foto: Michaela Seewald / Fabrice Biundo Credit: Branislav Šimončík

Foto: Vogue 

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.